miercuri, 2 decembrie 2015

Dulceata de ardei iuti, o dulceată picantă, parfumată, savuroasă…





Când spui „dulceață”, gândul te duce la micul dejun, o cană de lapte și pâine și dulceață…

Dulceașa de ardei iuți nu este nici pe departe una pentru micul dejun sau pentru clătite, dar se poate folosi cu succes la orice fel de friptură rece sau caldă, la marinarea cărnii sau la condimentarea mâncării. De asemenea, se poate servi cu diverse tipuri de brânză sau legume crude.

O rețetă simplă pentru iubitorii de gusturi exotice… 



Dulceața de ardei iuți se folosește alături de brânza feta sau branză telemea sau pe o friptură de pui, porc sau vită.

Se poate servi ca și garnitură la fripturi, preparate cu carne, în general; ca adaos la ciorbe, sosuri, tocănițe, paste, omlete, pizza, aluaturi cu umpluturi de carne și cașcaval, etc



Este o rețetă exotica, cu care veți impresiona orice musafir. Servită alături de o friptură, carne fiartă, grătare, omletă va înlocui cu succes orice sos sau ketchup. Combinația dulce-acru-iute fac din această dulceață o garnitură perfectă, care va da un gust rafinat mâncărurilor.


Cum mâncăm dulceața de ardei iuți

Dulceața de ardei iute se poate mânca împreună cu brânzeturi, poate fi folosită la diferite sandvișuri sau la burgeri sau se poate adaugă în sosuri pentru pește sau friptură. Nu folosiți cantități mari de dulceață de ardei iute pentru că apoi preparatele vor fi foarte iuți.


Dulceața de ardei iuți – 19 Proprietăți


1. Contribuie la distrugerea celulelor canceroase din prostată, plămâni și pancreas.

2. Poate opri un atac de cord în maxim 30 de secunde.

3. Stimulează metabolismul prin acțiunea pe care o are asupra structurii venoase.

4. Alimentează elementele vitale din structura celulara a capilarelor, venelor și arterelor.

5. Este benefică pentru stomac cât și pentru tractul intestinal (ajută la reconstrucția țesutului și a stomacului, facilitând vindecarea leziunilor locale și a ulcerelor).

6. Dulceața de ardei iute este recomandată pentru degerături.

7. Conține capsaicină utilizată pentru reducerea efectelor durerii și pentru prevenirea cancerului.

8. Este o sursă excelentă de vitamina A datorită concentrației de carotenoizi pro-vitamina A, inclusiv beta-caroten.

9. Reduce simptomele astmului, osteoartritei și artitei reumatoide.

10. Luptă impotriva inflamației datorită capsaicinei care este un inhibator puternic al substanței P.

11. Ameliorează durerea – în general, durerile de cap și cele provocate de osteoartrită.

12. Ajută la pierderea kilogramelor – conține substanțe care contribuie la termogeneză și la consumul de oxigen la mai mult de 20 de minute după ce a fost consumată.

13. Previne ulcerul gastric – are reputația negativă că provoacă această afecțiune. Însă este exact invers, dulceața de ardei iute distruge bacteriile care pot fi ingerate stimulând în același timp mucoasele stomacului să secrete sucuri de protecție.

14. Regularizează tensiunea și poate intări inima.

15. Conține Vitaminele K si B6, Potasiu, Fibre Alimentare, Tiamina, Riboflavină, Niacina, Acid Folic, Fier, Magneziu și Fosfor.

16. Are efect coagulant, îmbunătățește memoria.

17. Face bine corzilor vocale și elimină starea de oboseală.

18. Vindecă infecțiile de la nivelul gingiilor eliminând durerile și abcesele.

19. Taie apetitul pentru mâncare și poate duce la ameliorarea siluetei.



Dulceaţa de ardei iute este un aliment foarte sănătos care potenţează gustul altor mâncăruri (de exemplu carne). Aceasta conţine o cantitate mare antioxidanţi şi alţi nutrienţi. Chiar dacă are un conţinut mare de zahăr, datorită cantităţii mici consumate la fiecare masă, aceasta nu reprezintă un pericol pentru organismul sănătos.


Medicamentul din bucătărie, mâncarea picantă ne ajută să trăim mai mult



Un nou studiu, arată că persoanele care consumă mai des mâncare picantă, trăiesc mai mult. Cercetătorii au examinat dietele a peste 500.000 de oameni din China, de-a lungul a șapte ani.
Din cele 500.000 de persoane pe care s-a realizat studiul, cei care au consumat mâncare picantă de două ori pe săptămână au avut cu 10% mai puține șanse de a dezvolta boli care să le pună viața în pericol.
La cei care au consumat de trei ori pe săptămână mâncare picantă, riscul apariției unor boli periculoase a scazut cu 14 %.
Studiul a fost realizat pe subiecți cu vârste între 35 și 79 de ani, din zece regiuni diferite ale Chinei. Iar în cei șapte ani au fost înregistrate 20.224 de decese. 

Această dulceață făcută în bucătăria De Acasă poate fi folosită alături de Brânza marinată în ulei, un alt produs De Acasă, dar despre care vom vorbi data viitoare.



Acum, în prag de sărbători, nu uitați să comandați produse De Acasă!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu