miercuri, 16 decembrie 2015

Mierea cu catina, leac universal



Este vremea virozelor…Ce poate fi mai neplăcut decât să stai cu nasul în batistă și să te doară toate? Mai ales că vin sărbătorile!
De Acasă are mereu la îndemână remedii naturiste pentru a te scăpa de neplăceri. De data a asta De Acasă vă recomandă mierea cu cătină, un adevărat leac universal.


Mierea cu cătină conține de 10 ori mai multă Vitamina C decât fructele citrice și de 2 ori mai multă decât faimoasele măceșe. Conține de asemenea și alte vitamine și elemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, O, beta caroten, celuloză, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu.
Este cunoscută în special sub denumirile populare de cătină albă, cătină ghimpoasă, cătină de râu, sau chiar dracilă din cauza spinilor ei redutabili.


Din punct de vedere taxonomic, cătina face parte din ordinul Rosales, familia Eleagnaceae, specia Hippophae rhamnoides. Se prezintă ca un arbust tufos, extrem de rezistent în egală măsură la ger şi la secetă. Iubeşte lumina directă a soarelui, şi nu creşte în zone semiumbroase sau acoperite. Atinge în medie înălţimea de 1,5 – 4 metri, dar în condiţii optime de mediu poate atinge şi 8 metri. Când clima zonei geografice unde creşte este totuşi prea aspră, cătina se adaptează la acest factor extern devenind un arbust târâtor.
Înfloreşte în lunile martie-aprilie, depinde de temperatură.

 Fructifică anual, însă abundent doar după vârsta de 4-5 ani, şi atunci o dată la doi ani. La noi în ţară este răspândită îndeosebi în regiunea deluroasă a Munteniei şi Moldovei, fiind mai rară în stepele litorale ale Mării Negre. Cea mai largă răspândire a cătinei a fost observată în zona bazinului râului Buzău, unde creşte din abundenţă atât de-a lungul albiilor râurilor şi izvoarelor, cât şi pe versanţii care urcă la mari înălţimi. Este o plantă căreia-i priesc terenurile sălbatice, cu vegetatie diversă şi însorite.
Primele popoare care au descoperit valenţele terapeutice ale cătinei au fost tracii, hinduşii, grecii, chinezii, mongolii, celţii şi slavii. Prima documentare scrisă apare în secolul VII după Hristos în tratatul clasic de medicină tibetană „Rgyud Bzi” care recomanda în mod explicit consumul de fructe de cătină pentru şerpaşi sau cei care călătoreau la mari înălţimi.  
Datorită concentrației foarte mari de vitamina C, cătina te ferește de răceli și, cum în această perioadă de trecere de la toamnă la iarnă pericolul este mare, nu ezita, gândește-te la efectele benefice ale bobițelor care înoată în miere.
Cunoscută și sub denumirea de ginseng românesc, cătina este un tonic excelent, mărind rezistența atât la efort intelectual, cât și la cel fizic. 

Cătina este un arbust fructifer ale cărui beneficii se cunosc încă din antichitate. Se pare că ar fi originară din Asia de Sud, iar chinezii o folosesc de peste 2.000 de ani în medicina tradițională.
În România, cătina crește în mod sălbatic în zona subcarpatică din Moldova și Muntenia, din bazinul Siretului și până la Olt.
Cătina și proprietățile sale
Fructul de cătină conține vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F și microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier și sodiu. Cătina este bogată și în beta-caroten (mai mult decât conține morcovul), dar și pectine, zaharuri, aminoacizi esențiali și acizi grași esențiali.
Catina cu miere de albine are un conținut de microelemente similare cu sângele uman. Este ușor asimilată de organism pentru că vine cu efectul său antibacterian, bacteriostatic, vindecător și reparator. Mierea aduce alături succesul în tratarea bolilor hepatice, digestive, bolile ficatului și a sângelui.


Proprietățile antioxidante ale cătinii cu miere de albine sunt recomandate pentru întărirea sistemului imunitar (poate vindeca orice viroză respiratorie sau răceala). De asemenea este recunoscută și pentru beneficiile sănătății ochilor după un consum zilnic de catina cu miere de albine.
Reglează sistemul endocrin și previne atacurile de cord (practic asigură o bine funcționare a întregului organism și previne rateurile inimii în urma unei vieți toxice de oraș).
Mierea cu cătina este ideală pentru sănătatea sistemului imunitar, antioxidant natural, antistress
Efectele preparatului de cătina cu miere sunt multiple:
- reglarea sistemului endocrin
- blocarea metastazelor maligne
- stimularea activității intelectuale
- imbunătățirea activității cardiace 
- combaterea efectelor stresului
- puternic energizat
- tratarea anemiei copiilor
- antigripal
- reglarea metabolismului
- rol excepțional în stagnarea și regresul diverselor afecțiuni oculare
Mierea cu cătină  se consumă zilnic, dimineața pe stomacul gol, câte 1-3 lingurițe sau în ceai.
Cătina cu miere de albine are un gust dulce-acrișor și un aspect minunat. Efectele sunt similare cu cele ale ginseng-ului.
Bolile care se vindecă cu ajutorul cătinei sunt:
-  gripa, guturaiul, sensibilitatea la răceli
-  hepatita, ciroza hepatica ; anemia
-  enterita, colita de putrefacție 
-  ateroscleroza, fragilitate vasculară
-  adjuvant în bolile grave
-  alcoolism și tabagism
-  adjuvant în bolile psihice
Amestecul se tine la frigider!





Cu siguranță, în această toamnă, produsele De Acasă  sunt cei mai buni aliați în tratarea afecțiunilor și în păstrarea sănătății.
 
Comenzile se pot face apelând numărul de telefon: 0744 158 113.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu