marți, 10 noiembrie 2015

Miere cu ghimbir, un excelent remediu natural



A venit toamna cu nopți răcoroase dar și cu răceli. Toamna aduce odată cu vremea capricioasă și viruși gripali care se dezvoltă mai mult în medii reci și umede, foarte mulți oameni fiind afectați. Modalitatea prin care putem preveni răceala este întărirea imunității organismului.

Natura ne pune la îndemână mijloace prin care putem să prevenim şi să combatem răcelile de sezon. Produsul De Acasă - ”Miere cu ghimbir” este un excelent remediu natural și un aliat de nădejde în lupta cu virușii și nu numai.


Ghimbirul și mierea sunt două produse naturale cu o mulțime de beneficii asupra sănătății.
Când sunt combinate, dau naștere unui remediu naturist în tratarea și prevenția unui număr ridicat de afecțiuni, în special datorită mierii care potențează acțiunea benefică a ghimbirului.


Amestecul de miere și ghimbir se folosește adesea în tratarea problemelor respiratorii, însă beneficiile sale acoperă și alte afecțiuni minore sau mai grave ale organismului.
 Iată care sunt toate acestea:

  • Ghimbir cu miere pentru probleme respiratorii
Vă confruntați cu o răceală severă, o gripă ori un guturai, tușiți, iar gâtul pare să fie o rană vie? Aflați că ghimbirul cu miere, un excelent expectorant, vă poate ajuta să eliminați simptomele bolilor specifice sezonului rece și să vă vindecați mai repede.

Ghimbirul cu miere se poate dovedi un remediu eficient și în tratarea sau reducerea simptomelor astmului. În acest sens, se recomandă consumul de ghimbir cu miere în care a fost adăugat un praf de piper negru.

Ghimbirul, denumit popular și „ghimber” sau „gingiber”, este numele dat unei plante erbacee din regiunile tropicale, cu rizom aromatic bogat în uleiuri eterice.


 Este o specie perenă care are nevoie de o temperatură ridicată și constantă precum și de o umiditate permanentă pentru a se dezvolta corespunzător. Rizomul de ghimbir are o formă neregulată, contorsionată și e noduros, atingând până la 5-6 centimetri în lungime. Ghimbirul e deosebit de prețuit în bucătăriile orientale din India, Malaezia, Nepal, Bangladesh etc. Un nume alternativ al ghimbirului, introdus de turci în Moldova și Muntenia a fost cel de ‘piper alb’. Denumirea de ghimbir a fost folosită mai ales în Banat și Ardeal provenind din maghiarul gyömber, iar apoi s-a impus în întreaga țară. În fostele colonii britanice, cum ar fi Canada, Australia, Jamaica, Kenia, se consumă o așa-zisă “bere” din ghimber (ginger beer) care de fapt este o băutură ne-alcoolică, răcoritoare.


·         Alăturarea mierii și a ghimbirului dă naștere unui tonic deosebit de popular în tradițiile și culturile asiatice, indiene și arabe, cu numeroase beneficii pentru organism. Iată de ce este bine să urmezi o cură cu ghimbir și miere și ce efecte are asupra sănătății tale.

Ce efecte are asupra sănătății

Amestecul de miere și ghimbir este folosit pe post de remediu pentru problemele digestive. Acționează asemănător unui antibiotic pe bază de plante naturale, având proprietăți antibacteriene, antivirale și anti-parazitare, iar uleiurile sale volatile și compușii fenolici:
 
1. Stimulează imunitatea organismului, în special a persoanelor cu un sistem digestiv slab.
2. Luptă împotriva toxinelor, ajută la deplasarea alimentelor prin stomac și tractul digestiv.
3. Tratează stomacul deranjat, greața, vărsăturile și diareea.
4. Calmează senzația de balonare și colicii.
Pentru că rădăcina de ghimbir este o sursă importantă deantioxidanți, o băutură călduță cu miere și ghimbir este, de asemenea, un remediu potrivit pentru persoanele care se confruntă cu simptome de răceală și gripă. Dacă îi adaugi și puțin suc proaspăt de lămâie, această băutură picantă:
 
1. Calmează gâtul răgușit.
2. Acționează ca un expectorant excelent pentru tuse.
3. Ajută la curățarea sinusurilor.
4. Ameliorează durerile de cap și oprește cursul nasului.
Alte beneficii demonstrate de-a lungul vremii sunt asociate cu calmarea diverselor dureri.
 
1. Reduce inflamațiile și umflăturile și combate durerea, în cazul artritei.
2. Atenuează migrenele.
3. Eliberează disconfortul crampelor menstruale.

Cu siguranță, în această toamnă, produsele De Acasă  sunt cei mai buni aliați în tratarea afecțiunilor și în păstrarea sănătății. Comenzile se pot face apelând numărul de telefon publicat pe blog.





.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu