marți, 20 octombrie 2015

Tuica de pere de Bârlad, un produs De Acasa



Din cămara toamnei, am cules perele de aur, aromate şi zemoase, delicioase şi parfumate şi, cu multă trudă, am făcut acest lichid alb-gălbui, cu o salbă de mărgele, care miroase puternic a pere… Parcă le ai în faţă, numai bune să guşti din ele.

 Este Ţuica de pere de Bârlad, un produs De Acasă.




Ţuica de pere este deosebită prin unitatea aromelor. Este băutura degustărilor rafinate. Para se recomandă ca un fruct cu multe calităţi şi benificii, învelite, însă, în arome rafinate. Iată de ce ţuica de pere este preferata multor degustători. Iar sortimentul de ţuică de faţă reprezintă un produs De Acasă de care suntem mândri şi pe care vi-l recomandăm cu căldură. Un aperitiv preţios şi foarte special pentru cunoscători, dar şi pentru cei curioşi. Ţuica de pere e mai bună decât  cea de prune pentru că are  o aromă tipică ce predomină mult timp după ce produsul a fost consumat.


Poate nu ştiaţi, dar perele sunt printre primele fructe cultivate pe pământ. În timpuri de demult, oamenii spuneau despre aceste fructe că aduc în suflet blândeţea şi iertarea, fiind recomandate în alimentaţia persoanelor cu porniri colerice, care se enervează uşor.



Perele sunt originare din Asia, mai apoi au devenit populare în Grecia Antică, iar acum se cultivă în multe ţări. Daca Homer a denumit acest fruct “darul zeilor”, Plinius cel Bătrân spunea că perele sunt fructele speranţei, aduc optimism.


Originar din China (care este şi cel mai mare producător din lume), părul este cultivat în aproape toată Europa. În Antichitate, cele 40 de soiuri de pere – cunoscute atunci – erau folosite, în general, pentru marmelade. Fruct delicat, para este culeasă înainte de maturitate, când are o consistenţă tare şi un parfum deosebit, fiind disponibilă pe tot parcursul anului. 


Se cunoaşte că perele au fost cultivate în antichitate în Europa de Vest, nordul Africii şi estul Asiei. Încă de pe vremea romanilor se cunoşteau 40 de soiuri de păr.

Azi se cunosc mai multe soiuri, printre care şi para europeană, para Ya (para asiatică), para Nashi (para măr), ultimile două fiind întâlnite în partea de est a Asiei.


Para Ya
Para Nashi

Pe lângă cultivarea lor pentru fructe, perii mai sunt folosiţi şi drept copaci ornamentali.



Ţuica este esenţa cristalină a diferitelor fructe de calitate, moştenirea strămoşilor. Dacă gustăm ţuica bună, simţim aroma fructelor, focul soarelui care coace, experienţa de secole a ţuicarilor. Se poate prepara ţuică bună numai din fructe cu o aromă corespunzătoare, deoarece aroma asigură unicitatea şi măreţia ţuicii.


Oricine poate face ţuică, dar nu oricine poate face o ţuică grozavă. Poporul român este recunoscut în lume pentru băutura numită ţuică, o băutură alcoolică produsă din fermentarea fructelor( ex.: corcoduşe, mere, pere, prune, etc.).


 Uimiţi-vă prietenii cu licoarea preţioasă alb–gălbuie, cu parfum puternic de pere şi  aromă rafinată din cămara De Acasă!

Ţuica de Bârlad, un produs  De Acasă, doar pentru prieteni!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu