Din cămara toamnei, am cules perele de aur,
aromate
şi zemoase, delicioase şi parfumate şi, cu multă trudă, am făcut acest lichid
alb-gălbui, cu o salbă de mărgele, care miroase puternic a pere… Parcă le ai în
faţă, numai bune să guşti din ele.
Este Ţuica de pere de Bârlad, un produs De Acasă.
Ţuica de pere este
deosebită prin unitatea aromelor. Este băutura degustărilor rafinate. Para se
recomandă ca un fruct cu multe calităţi şi benificii, învelite, însă, în arome
rafinate. Iată de ce ţuica de pere este preferata multor degustători. Iar
sortimentul de ţuică de faţă reprezintă un produs De Acasă de care suntem mândri şi pe care vi-l recomandăm cu
căldură. Un aperitiv preţios şi foarte special pentru cunoscători, dar şi
pentru cei curioşi. Ţuica de pere e mai bună decât cea de prune pentru că are o aromă tipică ce predomină mult timp după ce
produsul a fost consumat.
Poate nu ştiaţi, dar
perele sunt printre primele fructe cultivate pe pământ. În timpuri de demult,
oamenii spuneau despre aceste fructe că aduc în suflet blândeţea şi iertarea,
fiind recomandate în alimentaţia persoanelor cu porniri colerice, care se
enervează uşor.
Perele sunt originare din
Asia, mai apoi au devenit populare în Grecia Antică, iar acum se cultivă în
multe ţări. Daca Homer a denumit acest fruct “darul
zeilor”, Plinius cel Bătrân spunea că perele sunt fructele
speranţei, aduc optimism.
Originar din China
(care este şi cel mai mare producător din lume), părul este cultivat în aproape
toată Europa. În Antichitate, cele 40 de soiuri de pere – cunoscute atunci –
erau folosite, în general, pentru marmelade. Fruct delicat, para este culeasă
înainte de maturitate, când are o consistenţă tare şi un parfum deosebit, fiind
disponibilă pe tot parcursul anului.
Se cunoaşte că
perele au fost cultivate în antichitate în Europa de Vest, nordul Africii şi
estul Asiei. Încă de pe vremea romanilor se cunoşteau 40 de soiuri de păr.
Azi se cunosc mai
multe soiuri, printre care şi para europeană, para Ya (para asiatică), para
Nashi (para măr), ultimile două fiind întâlnite în partea de est a Asiei.
Pe lângă
cultivarea lor pentru fructe, perii mai sunt folosiţi şi drept copaci
ornamentali.
Ţuica este esenţa
cristalină a diferitelor fructe de calitate, moştenirea strămoşilor. Dacă
gustăm ţuica bună, simţim aroma fructelor, focul soarelui care coace,
experienţa de secole a ţuicarilor. Se poate prepara ţuică bună numai din fructe
cu o aromă corespunzătoare, deoarece aroma asigură unicitatea şi măreţia
ţuicii.
Uimiţi-vă prietenii cu licoarea preţioasă alb–gălbuie,
cu parfum puternic de pere şi aromă rafinată
din cămara De Acasă!
Ţuica de Bârlad,
un produs De Acasă, doar pentru
prieteni!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu